Otsikko kertoo kaiken. Melkein blondi ja sen mies oli eilen varsinaisessa juntti-juhlassa ihan omassa tuppukylässä. Kesäkuun 21. on aina "Fête de la musique" eli Musiikinjuhla ja koko illan ja yön soi musiikki joka ikisessä kylässä ja kaupungissa ympäri maan. Bändejä ja artisteja on ihan ulkomaantähdistä paikallisiin trioerektuksiin asti eli estradi on vapaa kaikille. Meijänkin tuppukylässä oli pilleet salle des fêtesillä eli kylän juhla/monitoimisalilla. Siellä oli koko kylä ja meijän asiakkaita katsomassa flamenco- ja kantritanssiesityksiä ja myöhemmin illalla esiintyi coverbändi "Zig Zag". Kullan kanssa syötiin kuivat merguez-makkarapatongit ja sitten ruvettiin juomaan kaljaa. (Kullasta on tullut hyvin suomalainen kaljanjuoja...Mutta sillä onkin hyvä opettaja! Ellei maailman paras! ;-) ) Sitten musa vei suomalaisen mukanaan - eka biisi oli Robbien "Kids"! - ja tanssittua tuli ihan viimeiseen biisiin asti, joka oli muuten Rednecksien "Cotton Eye Joe". Nyt on niskat kipeenä kaikesta riekkumisesta. Zig Zagilla oli todella erikoinen ja vaihteleva repertuaari, mutta melkein kaikki biisit oli hyviä eli ei siinä mitään.

Tänään olen sitten kärsinyt kamalasta kanuunasta. Nukuin koko päivän (siis töitten jälkeen) ja nyt se jo alkaa vähitellen hellittää. Onneksi miulla on nykyisin aamulla apuna harjoittelijatyttö Fatima, joka on supertehokas ja mukava. Sain siis tänä aamuna rauhassa potea, kun Fatima tarjoili ja raivasi pöydät. Ihana, kun on välillä vähemmän töitä!

Ranskalaisessa kalenterissa lukee eilisen päivän kohdalla "Eté" = kesä. Miun tietääkseni kesä alkaa juhannuksena eli huomenna. Outoa, mutta täällähän kaikki onkin eri tavalla.