Tämän päivän postaus on Kukalie-nimisen lukijani innoittama. En ollut ajatellut sen enempää kirjoittaa meidän laihdutusprojektista, sillä laihduttamisesta puhuminen on mielestäni typerää nykypäivänä, kun on niin paljon syömishäiriöitä. Kaiken lisäksi tunnen entisiä anorektikkoja, joiden terveys ja elämässä kiinnipysyminen ovat sydäntäni lähellä. Haluan kuitenkin kertoa hieman tarkemmin, mitä tässä nyt ollaan tekemässä ettei vaan tulisi väärä kuva.

Kolmas päivä on nyt menossa ja ihan hyvältä tuntuu. Kilo on jo karissut tämän aamuisen punnituksen perusteella. Dieettimme kestää siis vain kaksi viikkoa ja sen tarkoituksena on muuttaa aineenvaihduntaa. Hiilihydraatteja on minimaalisen vähän ja proteiinia saa syödä paljon. Ensimmäisenä päivänä söimme todellakin lounaaksi vain kaksi kananmunaa kumpikin, pinaattia ja kurkkua. Illallinen puolestaan oli aika hurja: kolme grillipihviä ja salaattia! Etukäteen ajatus kolmesta pihvistä ällötti, mutta lopulta nautimme suurella riemulla entrecôteistamme ja ne menivätkin aika äkkiä parempiin suihin. Eilen saimme jo syödä aamupalaksi suuren sämpylän - ilman mitään päällysteitä tietysti. Muuten vain kahvia määrättömästi ja sama tänä aamuna. Eilinen lounas käsitti kalaa, salaattia ja hedelmiä. Illalla saimme syödä keittokinkkua ja salaattia. Tänään lounaaksi on kaksi kananmunaa, salaattia ja tomaattia. Illalla samat kuin eilen eli kinkkua ja salaattia. Dieetti on siis todella proteiinipitoinen ja syödähän saa niin paljon kuin haluaa tiettyjä ruoka-aineita. Alkoholi ja välipalat on kiellettyjä ja ohjelmaa on seurattava tarkasti.

Itselläni menee ihan hyvin. Kertaakaan en ole tuntenut oloani heikoksi, vaikka nälkä välillä kurniikin mahassa. Illalla varsinkin. Kullalla puolestaan on hieman vaikeampi olla, mutta luulenpa sen johtuvan vain tottumuksesta. Se ei ole koskaan aikaisemmin laihduttanut ja kaiken lisäksi se on ollut koko pienen ikänsä hyvän ruoan ja juoman vaikutuspiirissä. Kieltämättä hotellilla on vaikea vastustaa kiusauksia, joita on joka puolella, mutta me aiotaan olla vahvoja.

Pahinta tässä koko projektissa on kuitenkin veden juominen. Joka halvatun päivä pitää juoda 3 litraa vettä! Me kuljetaan molemmat 1,5 litran pullot käsissä ja ravataan vessassa. Kulta pelkää kroppansa menevän lopullisesti sekaisin kaikesta vedestä ja pissamisesta. No, nyt me ollaan sitten monsieur et madame Pipi enkä minä vain se madame Pipi tässä perheessä!