$*§#%^piippiippiipPIIIIIPPPP!

(Tuo ei ole tekninen härö vaan jenkkityyliin sensuroitu kirosanarypäs... ;) )

Miksi täällä kiroilen? No, siksi, että miun Suomeen paluu jouluksi tehdään aina niin hankalaksi. Tekisi mieli liittyä erään nimeltämainitsemattoman pumpum-hyökkäyksiin erikoistuneen partaveikkojärjestön riveihin ja alkaa pelotella Finnairia.

Mitä on tapahtunut halvoille lennoille?!? Johtuuko hintojen nousu öljyn hinnan noususta vai onko tässä ihan oikeesti joku kahden valtion välinen henkilökohtainen hermoromahduksen aiheutusyritys takana?!? Jos se on tuo viimeinen, niin siinä ne on onnistuneet jo monta kertaa kuluneen kahden vuoden aikana. Me ei nimittäin Kullan kanssa onnistuta saamaan halpoja lentoja Suomeen, ei sitten millään ja tämä on nyt jo ainakin viides kerta. Asiaa ei tietenkään auta se, että sekä piste A että piste B sijaitsevat kyseisen maan periferiassa eli ei-pääkaupunkiseudulla. Finnairin hinta Pariisista Helsinkiin on noin 700 euroa per nessu ja siihen vielä junaliput Nîmes-Pariisi ja juna- tai lentoliput Helsinki-Joensuu lisäksi. Kyllä tulee muuten matkalle hintaa! Tällä hetkellä ainoa järkevänhintainen ja toteutettavissa oleva vaihtoehto on mennä TGV:llä - kuten aina - Pariisiin ja lentää sieltä Blue1:lla Helsinkiin. Helsingissä on oltava taas yötä jonkun luona ja seuraavana päivänä joko lennettävä kalliisti tai körötettävä ahniinsupernopeassasuomalaisessa junassa Susirajalle. Blue1:in huono puoli on se, että lentoja on vain yksi viikossa ja sekin torstaina. Ja jottei meidän Nessi joudu liian pitkään olemaan kennelissä on meidän lähdettävä Ranskan kotia kohti jo 28. jolukuuta, joka on siis torstai, sillä muuten loma venyy liian pitkäksi.

En tajua, miten voi olla näin vaikeeta ihmisen päästä joulun viettoon kotimaahansa?! Suomesta Ranskaan on halpoja lentoja vaikka muille jakaa ja niillä mie tulin tänne silloin kaukosuhdeaikoina. Suomestahan lennetään Pariisiin ihan vain pitkän viikonlopun shoppailumatkalle. Ihan normaalia. Mutta tietenkin toisinpäin - Ranskasta Suomeen - se on harvinaisempaa, koska ei tavan ranskalaiset lähde shoppailemaan Helsinkiin. Suomi on ranskalaisesta näkökulmasta eksoottinen matkakohde ja siksi lennot ovat kalliimpia. Se on miun näkemys aiheesta.

Vaihtoehtoina on siis hommata oma yksityisjetti (pitäisikö lähteä iskemään joku rikas venäläinen...) tai sitten perustaa puolue, jonka tavoitteena olisi saada suora lentoyhteys Nîmesin ja Joensuun välille. Pala kakkua.