Mie, eläinten oikeuksien puolustaja, asun alueella, jossa harrastetaan härkätaisteluja! Jostain kumman syystä Nîmes ja sen ympäristö on todella espanjalaisvaikutteista ja täällä asuu todella paljon espanjalaisia ja espanjalaiset sukujuuret omaavia. En oikein tiedä, mistä se johtuu (olenhan tunnetusti todella hyvä historiassa ja siitä niin kovin kiinnostunut ;)...). Tällä viikolla on alkanut suuri härkätaistelujuhla nimeltään La Feria. Ferioita on itse asiassa kolme vuoden aikana, mutta helluntaiviikonlopun feria (Feria de Pentecôte) on kaikista suurin ja tärkein ja se kestää nykyisin viikon. Joka päivä järjestetään härkätaisteluja ja iltaisin on kaupungilla loppumaton fiesta käynnissä. Ravintoloihin, baareihin ja hotelleihin pystytetään bodegoja, jotka on tavallaan väliaikaisbaareja ja niissä musa soi ja ihmiset tanssii ja ryyppää. Bodegan voi pystyttää kyllä ihan kadullekin tai jonnekin aukion nurkkaan, mutta ei kuka vain, vaan siihen on haettava tietysti erityislupa.

Feria on kunnon ryyppäysjuhla. Vasta viime vuonna olin ensimmäistä kertaa katsomassa, miten homma toimii enkä tykännyt yhtään. Ranskalaiset ei osaa tehdä mitään oikein (lue: suomalaisittain ;)...). Suomessa festarit yms. on iloinen tapahtuma, jossa ihmiset on hyvällä tuulella ja pitävät hauskaa, tosin överiksihän se usein menee tuo viinan kanssa läträäminen. Feria muistuttaa suomalaisia festareita siinä, että ihmiset ryyppää ja oksentaa (niin, aina sanotaan, että vain suomalaiset eivät osaa juoda sivistyneesti! Kyllä muka-niin-sivistyneet ranskalaisetkin osaa örveltää tuhannen kännissä.), mutta muuten on kyllä ilo ja hauskanpito kaukana! Ainakaan itsellä ei ollut yhtään hauskaa vaan pelkäsin ihan kamalasti! Olin kuullut niin paljon pelottavia juttuja feriasta ja kuinka sen aikana tulee ryöstetyksi, raiskatuksi ja tapetuksi. Täällä kun valitettavasti eräs tietty ihmisryhmä tykkää kovasti pilata kaikkien ilon tilanteessa kuin tilanteessa. Kaiken lisäksi viime vuonna yksi nainen meidän kylästä oli saanut puukosta jossain bodegassa ja kuollut. 

Tänä vuonna ei mennä feriaa juhlimaan. Ei kiinnosta yhtään, mutta ollaan kuitenkin menossa lauantaian Ecuadorilaisten luokse paellaa syömään. Ecuadorilaiset on muuten ihan härkätaisteluhulluja ja me ollaankin käyty jo yksi tiukka keskustelu aiheesta. Lauantaina saatetaan keskustella lisää, sillä ne käy tietysti päivän aikana katsomassa kaikki corridat eli härkätaistelut.

Olen menossa tänään kampaajalle. Anastacia-lookia on paranneltava ja sen takia menenkin nyt ihan ketjukampaamoon enkä kylän salonkiin, jossa tekniikat on ihan aataminaikaisia. Tuo kampaaja on tavallaan miun palkinto toiseksi viimeisen verkkokurssin lopputyön palautuksesta. Sain sen nimittäin vihdoinkin valmiiksi ja nyt vain odottelen tuloksia. Enää yksi tältä vuodelta jäljellä, jipii!