Tämän päivän hyvä uutinen on se, että Ranskassakin otetaan tänä vuonna käyttöön esitäytetty veroilmoitus eli sama asia kuin veroehdotus Suomessa. Ei voi muuta sanoa kuin, että jo oli aikakin! Tosin sitä mie kyllä ihmettelen, että mistä hemmetistä ne ne verotiedot saa, kun ei täällä nämä eri instanssit ole millään tavalla yhteydessä toisiinsa. Henkimaailman juttuja sanon minä, ei näistä ota selvää. Ja miun tapauksessa on outoa, että Suomen verokarhu tavoittaa miut veroehdotuksen muodossa vielä pari vuotta vaikka en veroja Suomeen tietenkään maksa (opintolainankorot kuitenkin on vielä olemassa... grrr!), mutta ranskalainen vastaava ei miusta tiedä vielä mitään. Siis en mie valita, mutta pelottaa joudunko vankilaan...Appiukko rauhoitteli tuossa muutama päivä sitten, että en joudu. Luotan siihen, sillä Appiukko tuntee nämä asiat.

Selvennykseksi kerrottakoon, että täällä ei veroja oteta suoraan palkasta pois vaan ne maksetaan kerran (tai useammin, en ole ihan varma) vuodessa omatoimisesti. Palkasta lähtee kuitenkin joka kuukausi erilaisia maksuja ja näitten maksujen takia pimeä työvoima kukoistaa. Mutta se on sitten eri juttu, josta ehkä myöhemmin. Niin siis, olen nyt asunut tässä maassa tasan kaksi vuotta ja saman verran ollut virallisesti töissä, mutta euron euroa en ole maksanut veroa. Kuulemma se johtuu siitä, että veroviranomaiset ei tiedä miun olemassaolosta mitään kuten jo ylempänä mainitsin. Tänä vuonna asian pitäisi kuitenkin muuttua, sillä olenhan nyt naimisissa ranskalaisen kanssa, mutta ainakaan vielä en ole saanut veropostia. Appiukko sanoi kyllä, että en mitään veroja tule maksamaankaan, koska tuloni eivät ole tarpeeksi suuret. No, eipä siinä mitään, hyvä niin, mutta oudolta se vain tuntuu. Näin hyvinvointivaltion kasvattina olen sitä mieltä, että kaikkien maan asukkaitten tulee maksaa veroa, mutta täälläpä nyt on kaikki niin oudosti. Toistan itseäni, mutta ota nyt näistä selvää...

Tästä aiheesta voisin jauhaa vaikka kuinka pitkään, sillä siihen liittyy niin paljon kaikenlaista sosiaaliturvan budjettivajeesta opportunistimaahanmuuttajiin ja muihin loiseläjiin...Ja hei, en ole rasisti edelleenkään enkä tule koskaan olemaan, mutta täällä päin Eurooppaa alkaa nähdä asiat vähän eri vinkkelistä.