Voi, jessus, kun on tullut otettua lämpöä tänä aamuna! En tiedä, mikä on Suomen nuorison tilanne nykyisin, mutta ainakin ranskalaiset nuoret ovat kyllä niin löysiä, vastuuntunnottomia, itsekkäitä, epäkunnioittavia että! Kuluneen neljän vuoden aikana, mitä olen täällä hotellissa ollut töissä, on kaikenkarvaista harjoittelijanuorta tullut nähtyä. Joka vuosi niitä on ainakin keskimäärin kymmenen ja vain muutama niistä on tähän mennessä ollut potentiaalisia tulevia kokkeja tai tarjoilijoita. Muut voivat mennä suoraan kortistoon tai vaihtaa alaa.

Tänä aamuna otin pulttia, koska yksi poika, jonka harjoittelu loppui eilen, oli lähtenyt siivoamatta huonettaan. Iso jätesäkillinen roskaa, jonka seassa mm. ravintolan kalliita astioita; kaikki jätetty niille sijoilleen; kylppäri ja vessa suoraan sanottuna paskassa ym. Sanoin siivoojille etteivät koske mihinkään ja Anoppi soitti pojan isälle, että tuo sen siivoamaan. Valitettavasti siivoojat olivat jostain syystä siivonneet huoneen ja poika ilmestyi tänne ihan turhaan, mutta sai kyllä kuulla kunniansa allekirjoittaneelta. Pojan isä, joka muistuttaa Paluu tulevaisuuten -leffan Docia, sanoi poikansa olevan kotonakin samanlainen: housut jää kuulemma siihen, missä ne riisutaan...Ei se ole mikään selitys - ei paljon kiinnosta, mitä ne kotona tekee, mutta toisten ihmisten luona siivotaan jäljet. Kaiken lisäksi meidän siivoojat on palkattu hotellihuoneiden siivoamista varten eikä harjoittelijoiden huoneiden. Kyseinen kaveri oli jo toista kertaa täällä harjoittelussa eikä siis vieläkään ollut mennyt asiat jakeluun ja ikää on 18 vee. Kyllä mie sanon! Minuu alkaa vielä aina enemmän ärsyttämään noitten harjoittelijoiden käyttäytyminen, kun Anoppi alkaa stressata. 64-vuotiasta ihmistä, joka tekee edelleen töitä kun hullu, ei tarvitse miun mielestä enää vaivata lisää joittenkin keskenkasvuisten harjoittelijoiden idioottimaisuudella.

No, tänään meille tuli yksi harjoittelijatyttö lisää, joka on näköjään sekin varsinainen einsteini. Meinasin sydäriin kuolla, kun näin sen raivaamassa pöytiä kantapäittömissä lipokassandaaleissa, joissa on 8 sentin korot. Niillä se tuolla sipsuttelee...Kysyin, eikö sillä ole muita kenkiä ja ei kuulemma ole. Sanoin siihen sitten, että tänä iltana sillä tulee olemaan jalat kipeänä ja rakoilla, koska illalla on ainakin 45 henkeä illallisella ja meillä tarjoilijat juoksee. Ja lopuksi totesin, että tuollaiset kengät eivät anna hienostunuttta vaikutelmaa, joka kolmen tähden hotellin tarjoilijalta vaaditaan. Kaiken lisäksi, sillä on nilkassa tatuointi, joka yhdistettynä niihin kenkiin ja sen muuhun olemukseen tekee siitä todella hutsumaisen. Miten on mahdollista, että tarjoilijaksi opiskeleva ei osaa valita asianmukaisia kenkiä?!? En tajua.

Nyt on päästävä vaaka-asentoon hermoja lepuuttamaan.