Ranska on herännyt ensimmäiseen jalkapallon MM-kisojen jälkeiseen päivään ja monen mieli on surullinen ja pettynyt. Tappio Italialle on karvas nieltävä, varsinkin kun se tuli rankkikisassa ja Zinedine "Zizou" Zidanen käämien palaminen ja punainen kortti on niin harmillista, niin harmillista! Ranskalaisen jalkapallon jumala päätti uransa kaikkea muuta kuin tyylikkäästi ja varmaan Zizoua nyt ottaa pattiin.

Anteeksi blogihiljaisuus, mutta en ole ehtinyt kirjoittaa, kun ollaan tehty niin paljon kaikenlaista Äitin ja Iskän kanssa. Tähän mennessä ollaan tosin vain keskitytty meijän kodin laittamiseen, mutta nyt on kaikki Ikean huonekalut saatu koottua ja fiksattua seinään yms., joten voidaan ruveta harrastamaan kulttuuria. On se kyllä hyvä, että on vanhemmat olemassa! Iskä korjasi kaiken muun lisäksi jopa meijän kisujen kiipeilypuun, joka oli jo monta kuukautta ollut varikolla ja nyt Choko saa taas teroittaa kynsiään kiipeilypuun sisalpylväisiin meijän uusien eteisen mattojen sijaan ja Lily voi loikoilla ja katsella meitä maanmatosia puun ylimmällä tasolla. Äiti järjesteli miun uuteen hienoon lasivitriiniin kaikki Kotkan Mummilta perimäni upeat Arabian harvinaisuudet, silitti miun kaikki pyykit ja pienensi miun yhdet työhousut, jotka meinasi aina tarjoillessa pudota ja antaa aakeet laakeet näkymät miun stringeihin... ;) Nii-i, kakskeetysi vee ja vanhemmat tulee tänne hoitelemaan tyttärensä asioita!

370639.jpg

Tuliaisia Suomesta.

370653.jpg

Porukat toi meille Suomi-Finland-tarran auton persuuksiin, sillä pitäähän kaikkien tietää, että Astralla on joku yhteys Suomeen!

Lauantaina oltiin Uzèsin markkinoilla, jotka on Äitin ja Iskän ihan must-kohde. Joka kerta sinne on päästävä, mutta ne on kyllä sen arvoiset! Uzès on aivan hurmaava kaupunki, jossa vallitsee rennon boheemi tunnelma ja sen asukkaista suurin osa onkin eri alojen taiteilijoita. Ja brittejä! Lauantaiaamuisin siellä pidetään markkinat, jotka ovat alueen hienoimmat ja kuuluisimmat ja kesällä kadut ovat täynnä turisteja. Meijänkin hotellin asiakkaisiin siellä törmää joka kerta ja lauantaisin aamupalatarjoilu onkin aika nopeasti ohi, koska kaikki haluavat lähteä aikaisin aamulla Uzèsin markkinoille. Sieltä löytää aivan kaikenlaista - vaatteita, Provencen kankaita, keramiikkaa, koruja, paikallisia herkkuja - ja hinnatkin ovat ihan siedettävät vaikka turistirysästä on kyse. Parhaat juustot löytyvät Juustomiehen tiskistä. Juustomies on Äitin ja Iskän antama varsin mielikuvituksellinen nimi eräälle juustomiehelle, joka myy aivan suussasulavan herkullisia kutun- ja vuohenjuustoja. Juustojen lisäksi Äiti saa sieltä aina hyvän mielen, koska Juustomies kehuu joka kerta Äitin kauneutta maasta taivaisiin. Iskälle se antaa puolestaan aina sellaisen pienen purkillisen kutun maidosta, kananmunasta, kinuskista ja appelsiinista tehtyä herkkulevitettä, joka kuulemma antaa miehelle mahtavia kykyjä...Mie joka kerta käännän nuo kaikki samat jutut ja päälle pitää nauraa. Puuduttavaa, mutta ei me siellä käydä kuin pari kertaa vuodessa.

Tänään pakataan Nessi-monsteri Stiloon ja suunnataan länteen, meren rannalle, Sèten kaupunkiin. Mie käyn siellä Suomen kunniakonsulaatissa jättämässä passihakemukseni ja sitten mennään tutustumaan paikkoihin. Ei muuta kuin, halibatsuikka ja hasta la vista!

Bonne journée.