Tänä iltana meidän kaksihenkinen perhe jännittää peukut ja isovarpaat pystyssä, kuka voittaa Nouvelle Starin eli Ranskan Idolsin. Finaalissa ovat vastakkain miun suosikki, samettiääninen "Mister Groove" Tigane ja Kullan kiffaama, hyvin erikoinen Julien, joka muuten on täältä Nîmesistä. Finaalipari ei ollut mikään yllätys, sillä vaikka tämän vuoden taso olikin taas astetta korkeampi kuin aikaisemmin, niin Julienin vankka suosio ja Tiganin yhtä sinistä vaille "puhdas suora" puhuivat finaalipaikan puolesta.

Tässä miun "Tigane Top 3":

Rock Your BodyTigane fait rocker Baltard !

CrazyTigane passe au bleu !

Billie JeanTigane réinterprète Billie Jean !

Julienin mieleenpainuvimpia esityksiä ovat seuraavat:

LolitaJulien est-il une vraie lolita ?

Baby One More TimeJulien se prend pour Britney ce soir !

Tämäniltainen finaali on vuorossaan viides ja ohjelman katsojaluvut ovat vuosi vuodelta vain nousseet ja M6-kanava päihittää katsojaluvuissa pian kilpailevan TF1:n Star Academyn ellei näin ole jo käynytkin. Nouvelle Starin suuren suosion takana on suurimmaksi osaksi persoonallinen tuomaristo. Ensimmäisestä kaudesta alkaen mukana ovat olleet musikaalituottaja Dove Attia ja jazzpianisti-tuottaja André Manoukian (allekirjoittaneen ehdoton suosikki!) ja toisella kaudella tuomaristonvaihdoksen myötä mukaan liittyivät oopperalaulaja Marianne James ja maailman parhaaksi studiorumpaliksi tituleerattu Manu Katché. Aivan uskomattomia persoonia kaikki neljä!

Nouvelle Starista tekee tasokkaan musiikkiohjelman myös ja varsinkin loistava siis AIVAN LOISTAVA livebändi, joka koostuukin Ranskan muusikoiden parhaimmistosta! Tuota bändiä kun kuntelee, niin ei voi enää puhua vähättelevään sävyyn tositeeveestä, vaan kyseessä on pikemminkin laadukas musiikkiohjelma, josta Ranskaan löydetään uusia lahjakkaita, nuoria artisteja levyttämään omanlaistaan musiikkia. Me Kullan kanssa ainakin ollaan ihan faneja.

Edit. 14.6. klo 20.19

Nouvelle Star 2007 on Nîmesin oma poika Julien! Toisin kuin Tigane, Julien sai yhden punaisen Dove Attialta, joka ei tykännyt kolmannesta ja viimeisestä biisistä (enkä kyllä minäkään), koska tulkinta oli hänen mukaansa laimea. Mutta kaksi muuta esitystä olivat voiton arvoiset vai mitä sanotte:Julien...de Nirvana...à Broadway !Julien really got us !

Tigane aloitti Kool & The Gangin Celebrationilla ja jatkoi Ranskan ehkä ainoan uskottavan r'n'b-laulajan, Amel Bentin kappaleella Ne retiens pas tes larmes, mutta valitettavasti Mister  Grooven ääni oli jo kovin väsynyt. Mutta mutta...Kolmas ja viimeinen biisi, Outkastin Hey Ya räjäytti pankin! Ecoutez-moi cela !!!Tigane dans une reprise d'Outkast !Valitettavasti Ranskan televisiossa ei ole muita laadukkaita live-musaohjelmia kuin Nouvelle Star. Kullan kanssa me ollaan suuria live-musan ystäviä ja nyt on olo haikea, koska seuraavaa kautta saa odottaa taas melkein vuoden. Täällä meillä päin kun ei noita konsertteja ja festareita oikein järjestetä ja nekin harvat, joita on, niin ei me niihin päästä töitten takia. Tulevien kuukausien aikana jännätään, minkälaisia uutisia heruu Julienin ja Tiganin tulevista levytyssuunnitelmista. Julien ainakin aikoo jatkaa Dig Up Elvis -bändinsä kanssa sooloilun sijaan. Ja mie niin toivon, että Tigane tekee kunnon soul-levyn eikä mitään massapoppia!