Eilen tultiin Susirajalle. Matka oli pitkä, pitkä ja pitkä. Torstaina lähdettiin kotikylästä klo 14.30 TGV:lle, joka vei meidät Pariisiin. Charles de Gaullella odotettiin nelisen tuntia lentoa, joka oli reilusti myöhässä Helsingin päässä olleitten ongelmien takia. Tarkempi syy jäi hämärän peittoon. Aamuyöllä kolmen aikoihin saavutiin Helsinki-Vantaalle, joka oli hiljainen. Sää oli meijän molempien pettymykseksi harmaa ja sateinen. Tiedettiinhän myö se jo, mutta silti. Juotiin himokalliit kahvit ja syötiin vielä kallimmat voileivät ja sitten vähän torkahdettiin kotimaan terminaalin penkeillä. Oli aikamoinen spurgu-olo - silmät turvoksissa ja hengitys haisi.

Heti kun Finnairin lipunmyynti aukesi, mentiin kysymään, olisiko äkkilähtölippuja saatavilla Joensuuhun. Ei ollut ja nyt tiedetään, että ainakaan Finnair ei harrasta äkkilähtöjä, vaan hinta on halvempi mitä aikaisemmin tilaa. Mentiin sitten Finnairin city-bussilla rautatieasemalle ja klo 7.12 lähti uusi ja nopea Pendolino kohti Joensuuta. Pendolinon penkit on aina yhtä epämukavia istua ja nukkua. Hyvää asentoa ei saa millään! Mukava yllätys oli penkkien käsinojassa oleva radio, johon törkkäsin ämpärin kuulokkeet ja kuuntelin koko matkan iki-ihanaa YleXää. Samalla luin lentokoneesta säästämäni edellisen päivän Hesarin kannasta kanteen ja olin välittämättä Kullan rutinoista. Sillä oli huono olo, mutta mie olin itsekäs ja tunsin oikeudekseni nauttia Hesarista ja YleXästä monen kuukauden jälkeen. (BTW, samassa vaunussa meijän kanssa oli Duudsoneitten Jarppi.)

Äiti oli vastassa Joensuun sateisella rautatieasemalla. Mentiin samantien katsomaan Iskää keskussairaalaan. Sille oli laitettu torstaina toiseenkin polveen tekonivel. Iskä oli hyvällä mielellä ja pääsee jo huomenna kotiin. Ennen kotikotiin menoa käytiin moikkaamassa Velipoikaa, joka oli töissä. Sitten tultiin vihdoinkin kotiin ja päästiin syömään ja Kulta meni nukkumaan univelkoja pois. Mie en malttanut nukkua vaan juttelin Äitin kanssa ja Maukkakin tuli käymään, kun oli kuullut, että myö ollaan täällä. Se oli ihana yllätys! Myöhemmin illalla käytiin saunassa, syötiin, juotiin (kuivaa omppusiideriä, nam!) ja Äiti esitteli Ranskan oppikirjansa. Ne on Iskän kanssa ruvenneet opiskelemaan ranskaa.

Tänää herättiin myöhään. Sää on surullisen harmaa ja sateinen. Toivottavasti edes jouluksi saadaan hieman lunta! Tänä iltana mennään kuuntelemaan Essi-serkun Viisi-yhtyeen konserttia. Suosittelen!