Kaikille ei-eläinrakkaille tiedoksi, että tämä kirjoitus koskee taas koiria. (Bastilli on uusi lempinimi basenjille, jonka löysin Suomen Basenjikerhon uuden uutukaiselta ja upealta keskustelupalstalta.)

Myö saatiin Nessin kanssa uusia kavereita tiistaina, kun Bénédicte koirineen oli kylässä.

203519.jpg

Zimbo ja Minos kotitalonsa terassilla.

203501.jpg

Zimbo rentona.

Vietettiin todella mukava päivä ja suu oli taas ihan vaahdossa, kun sai puhua koirista ja kissoista. Olin erittäin jännittynyt Nessin käyttäytymisen suhteen, koska se on viime aikoina hyökkäillyt kaikkien koirien kimppuun, mutta hermoilu oli onneksi ihan turhaa. Zimbo ja Nessi haistelivat toisiaan muutaman sekunnin ajan ja sen jälkeen olivat kuin vanhoja tuttuja. Ei mitään uhittelua, ei edes meille kotiin mennessä ja Zimbo sai jopa aivan rauhassa nukkua Nessin korissa ja Nessi meni tyynenä lattialle. Osaa se näköjään olla vieraanvarainen, jos vain haluaa. Minoksen kanssa ei mennyt ihan noin hyvin, mutta onneksi Minos osasi pitää puolensa ja näytti heti hampaita, kun Nessi rupesi kiusaamaan. Nessi oli ajoittain todella ilkeä Minokselle, joka kuitenkin on jo 10-vuotias ja ansaitsee kunnioitusta ikänsä puolesta. Kun Minos nukkui rauhassa eteisen matolla, käveli Nessi kuono pystyssä sen päältä ja meni sitten vielä peruuttaen Minoksen kuonon eteen kankkujaan heiluttelemaan. Varsinainen provosoija! Minos-raukka olikin alussa meillä kotona vähän hädissään ja siltä tuli oksennus eteisen matolle. Haju oli kuvottava ja syykin kamalaan hajuun selvisi: Minos syö Zimbon kakat...Yäk! Meinasin saada naurukohtauksen, kun kaikki miun pienet karvajalat irvisteli kauhuissaan, kun haju alkoi levitä kaikkialle taloon, mutta en viitsinyt, koska Bénédicte oli niin nolona ja Minos-raukka vielä enemmän. Ikeasta ostettu eteisen matto on nyt sitten kuin pakanamaan kartta. Paskaa siinä ei vielä ole ollutkaan...

Kaksi basenjia yhdessä oli kieltämättä sekä suloinen että koominen näky.

203516.jpg

Nauravat bastillit.

Sama naurava ilme molemmilla. Zimbo oli aika jyhkeä ilmestys ja todella rauhallinen, mutta ihan samat basenjin ilmeet, liikkeet ja äänet sillä oli. Bénédicte tykkäsi kovasti Nessistä ja piti sitä todella älykkäänä, kauniina ja tasapainoisena. No, se ei päässytkään todistamaan yhtään hulluuskohtausta à la Nessi...Enivei, nyt on Nessikällä hoitopaikka tiedossa joulukuuksi ja ilomielin annankin sen Bénédictelle hoitoon.