Olen taas yhden hampaan köyhempi. Tai on se miulla vielä suussa, mutta se ei ole enää "elävä". Sille tehtiin tänään juurihoito eli hermo otettiin pois. Puoli suuta on tunnoton, koskee ihan hillittömästi ja kaiken lisäksi sydän itkee verta ja olen vihainen. Täällä Ranskassa harrastetaan intona juurihoitoa ja minuu ottaa se niin päähän.

Tämä oli jo toinen hammas, joka miulta kuoletettiin tässä maassa ja toinen koko elämäni aikana ja mie haluan sanoa, että se on tämän maan vika. Nih. Antakaa miun uskoa, että Suomessa sille olisi tehty jotain muuta esim. puhdistettu vain reikää vielä lisää ja laitettu uusi paikka. Pliiissss!

Joka tapauksessa järjestin taas mahtavan spektaakkelin hammaslääkärissä. Tilanne olisi ollut ehkä ihan normaali, jos paikalla olisi ollut se hammaslääkärisetä, joka hoitaa minuu normaalisti, mutta nytpä olikin sen sarkastinen veli! Ensinnäkin se ei tiennyt tietenkään mitään miun hammaslääkärikammosta eikä miun temperamentista, joten kun vastustelin ekana sitä juurihoitoa kovaan ääneen, niin se melkein otti herneen nenään ja sitten se kehtasi solvata suomalaista kouluhammashoitoa mitään siitä tietämättä, johon mie älähdin tietysti. Kaikista pahinta oli kuitenkin, kun se alkoi puuduttelemaan ilmoittamatta mitään - näin vain silmäkulmasta hemmetin ison piikin, jonka päästä roikkui iso tippa puudutusainetta! Ihan kuin jossain kauhuleffassa! Mie huusin:"Qu'est-ce que vous faites?!? Mitä te teette?!?" ja tämä hampilääkärisetä hieman hämillään:"Tämä pitäisi puuduttaa....""Joojoo, mutta se teidän veljenne ilmoittaa aina ensin ennen kuin rupeaa piikittelemään!!!!"

Ensi viikolla pitää mennä uudelleen. Se laittaa miulle joko kruunun tai sitten vain paikka-ainetta, mikä olisi tietenkin halvempi vaihtoehto. Kulta sanoi taas lakoniseen tyyliinsä, että vaikka kuinka niitä hampaita harjaa, niin jossain vaiheessa pitää kuitenkin tehdä juurihoito...Mitä hemmettiä?!?

Edit klo 20.03

Eihän köyhää hammaslääkäriä tietysti ole, mutta vähän haiskahtaa epäilyttävältä silti, kun viime vuonna tuosta samaisesta hampaasta lohkesi paikka, joka oli siihen suomalaisessa kouluhammaslääkärissä laitettu joskus vuonna yksi ja kaksi. Se kiva hampilääkäri laittoi siihen uuden paikan ja nyt sitten yhtäkkiä alkoi kauheasti koskemaan ja siellä oli reikä hermon lähellä ja pakko oli tehdä juurihoito...!!! Hammaslääkäriveljekset ajelee Porscheilla, tekee töitä vain kahtena päivänä viikossa ja Anopin suuresta hammasremontista (12 000 euroa!!!! OMG!) kirjoittamalla  sekillä ei ole kuulemma kiirettä, sillä "veroprosentti on niin kova, että lähettäkää se vasta ensi vuonna". Näin ne oli Anopille sanoneet.

Sitten miusta on todella hullunkurista se, että Sécu korvaa bridgen laiton kokonaan, sillä siinä joudutaan tekemään juurihoito kahteen mahdollisesti jopa terveeseenkin hampaaseen, mutta esim. implanttia, jonka laittamiseksi ei tarvitse uhrata lisää (terveitä) hampaita, ei Sécu korvaa ollenkaan. Eli siis ihmisiä kehotetaan uhraamaan terveitä hampaitaan saadakseen korvauksia. Ei mitään järkeä - senhän pitäisi olla toisinpäin!