Saanko esitellä, pikku-paholaisemme Nessi Neppu Neppulainen:

916788.jpg

(Kiitokset Fifille hienosta kuvasta! :) )

Niin, ei uskoisi, että tässä kettua, lepakkoa ja metsäkaurista tilanteen mukaan muistuttavassa karvakorvassa pesii itse koiramaailman Dr. Jekyll & Mrs. Hyde! Mutta näin se vaan on, ihmiset. *huoh*

Viime yönä pikku-paholainen tuli taas ulos kuorestaan. Onneksi olin edellisenä päivänä saanut levätä hyvin. Nessi käytettiin yöpissillä noin klo 01.20, jonka jälkeen sen olisi pitänyt mennä kiltisti jatkamaan uniaan eteiskäytävässä olevaan king size -petiinsä. Kulta jäi vielä katsomaan telkkaria olohuoneeseen ja mie yritin saada unen päästä kiinni. Säännöllisin väliajoin kuulin pienten kynsien rapsuvan laattalattialla, kun Neppulainen ravasi petinsä ja olohuoneen lasioven väliä ja aina välillä raapi sitä. Se kun olisi halunnut mieluummin nukkua olohuoneen nojatuolissaan, mutta ongelma on siinä, että yöllä sitä ei saa sieltä pois, koska se murisee ja näyttää hampaita. Eikä me uskalleta sitä yksin jättää olohuoneeseen nukkumaan, koska se voisi aivan hyvin yön aikana pistää sisustuksen uusiksi.

Ensiksi huutelin Nessille sängystä käsin:"Nessi, va te coucher ! Nessi, au panier ! Nessi, arrête de gratter ! Nessi, tu m'énerves ! Nessi P*RK*L*!!!!" (Suom. Nessi, nukkumaan; koriin, lopeta se raapiminen, mulla menee hermot siun kanssa; viimeinen on ihan suomea... ;) ) Lopulta oli pakko nousta ja käydä hieman iholle ja siinä aamuyön tunteina käytiin armoton henkien taisto, mutta lopulta Nessi tajusi, että olohuoneeseen ei pääse ja Kultakin meni nukkumaan ja talo pimeni, joten sen ei paljon kannattanut yksinään riehua.

Tänä aamuna minua odotti pikku-paholaisen hiljainen, mutta märkä ja keltainen kosto. Suurin näkemäni pissalammikko keskellä eteisen lattiaa. Laattalattialla eikä kynnysmatolla, mikä kertoo siitä, että se lammikko oli todellakin tarkoitettu nähtäväksi. Nessi nimittäin inhoaa laattalattialle pissimistä, koska siinä tassut luisuu - matolla on helpompi ja pissi imeytyy ja "häviää" samantien. Siivosin siinä sitten pissejä heti aamutuimaan, hohhoijaa, ja Nessi tarkkaili alta kulmain jokaista liikettäni.