Totesin tuossa vähän aika sitten, että miulla on todella vähän kuvamateriaalia täällä, joten nyt otetaan vahinko takaisin! Ja viimeisetkin rippeet anonymiteetistä menee sitten tässä, vaikka koko nimeäni en tule koskaan paljastamaan. (Kiitos Mussuliinin, joka varoitti googlettamisen ja bloginpidon vaaroista ja sai iskostettua lievän internetparanoijan... :) )

766976.jpg

Kuvankaunis ja superhauska ja -mukava serkkuni A. vietti meillä pari päivää kuun alussa ennen kuin liittyi muun perheensä seuraan Mont Ventoux'n juurelle Le Barroux'n kylään. Taustalla Nîmesin mahtava areena, Les Arènes de Nîmes, jossa käydään mm. härkätaisteluja (yöks!) ja joka on kesäisin monien kansainvälisten ja ranskalaisten artistien suosikkikonserttipaikkoja upean akustiikkansa ansiosta.

766983.jpg

Äitin ja Iskän tuomat tuliaiset! Jokaiselle jotain. Paitsi kissoille...

767113.jpg

Kulta sai vihdoinkin kauan odottamansa arpajaisvoittonsa Suomesta - Josban pipon! Piti testata heti, helteisessä Provencen illassa. Tosi hyvä pipo onkin. Miksköhän miulla ei ole tollasta? Kullalla on kohta kaikki Josban vermeet... :)

767121.jpg

Hotellin halkova kuja, jonka yläpäässä nököttää meidän koti.

767119.jpg

Sama kuja kylälle päin. Taustalla Cabrièresin kirkon torni ja kuvassa voi havaita erään tulevan eläkeläisen katsastelemassa eläkepäiviensä puuhailumaisemia. :)

767127.jpg

Roque-sur-Cèzen keskiaikainen kylä. Upea paikka!

767128.jpg

Roque s/ Cèzen alapuolella virtaa Cèze-joki (josta kylän nimi ;) ) ja joella on Cascades de Sautadet- nimiset kosket, jotaka ovat vieneet hengen jo 23 ihmiseltä. Alueella on uiminen ja kaikenlainen vesiurheilu  ym. kielletty, mutta niin ne ranskalaiset vain hyppii noihin kauheisiin hiidenkirnuihin henkensä kaupalla ja uittavat pieniä lapsiaankin tyynemmissä altaissa, joista virta voi helposti lapsen viedä mukanaan. Poliisit "partioivat" rannalla, mutta taisi olla ihan silmänlumetta vain!

767138.jpg

Tässä me närkästyneet suomalaiset. "Siis mitä järkee, häh?!?"

767142.jpg

Paluumatkalla Roque s/ Cèzesta Iskän oli pakko saada huurteinen, joten pysähdyimme Saint-Quentin-la-Poterien kylään, jossa ystäväni A. perheineen omistaa upean kakkoskodin. Nimensä mukaisesti kylä on alueen keramiikkakeskus, joka on tulvillaan keramiikkataiteilijoitten pajoja ja gallerioita. Taustalla upea mosaiikkiseinä ja katsokaa myös tuota kaunista koiraa! ;)

767150.jpg

Iskän kanssa käännettiin yhteistyönä ravintolan ruokalistat saksaksi. Kaljaa meni kuten kuvasta huomaa ja välillä väiteltiin tiukasti. Tässä kuvassa taidetaan etsiä vastinetta termille "souris d'agneau", joka tuotti meille todella paljon harmaita hiuksia. Lopulta homma saatiin hoidettua, mutta miinukselle oltaisiin noilla työtuntimäärillä jääty! ;)

767151.jpg

Pikkukatu Anduzen keskustassa Cévenneillä.

767155.jpg

Cévennien vuoristoa ja Gallian kukko.

766988.jpg

Anduzessa vierailimme Bambouseraien eksoottisessa puutarhassa, jossa oli lähinnä...hmmm....bambuja.

767164.jpg

Nessi näyttää tässä kuvassa parhaan puolensa. Päivä Anduzessa oli Nessi Nepukalle sen verran traumaattinen, että se ei enää tuon päivän jälkeen suostunut lähtemään murisematta ja hampaita näyttelemättä Äitin ja Iskän kanssa joka-aamuiselle pissilenkille. Luuli, reppana, varmaan joutuvansa aina takaisin Anduzeen! =D

767185.jpg

Bambouseraien laosilaisessa kylässä oli mustia kääpiö(!)sikoja,

767195.jpg

joiden grillattua potkaa Neppulainen olisi mielellään illalla järsinyt...

766990.jpg

Katsokaa nyt tuota kaunista basenji-narttua! :)

766994.jpg

Cévennien vuoriston keskellä kiinalaistyyppinen Vallée du Dragon -puisto. Surrealistista!

767205.jpg

Ihan kuin Kiinasta. Tukka vain on vaaleampi! =D

767001.jpg

Tein elämäni toiset karjalapiirakat täällä Ranskassa, Äitin avustuksella tosin ja hyviä tuli! Kuten kunnon karjalaisnaisen kuuluu, laulaa luikautin piirakoita pyöritellessäni muutaman laulun kotikonnuilta kuten Karjalaisten laulu, Karjalan kunnailla ja Laulu Joensuulle. Ja tietysti piti muutaman kyynelkin tirauttaa, mausteeksi, ja koska karjalaisnaiset ovat kovia itkijänaisia! :)

766998.jpg

Kirkkoveneitä rivissä. Eka rivi on äitin ja tuo yksinäinen suippo on miun. Jokaisella naisellahan on tunnetusti on rypytystyyli. =D

767009.jpg

Heinäkuun 12. päivä juhlittiin Anopin 65-vuotissynttäreitä ja niiden kunniaksi kutsuimme Anopin ja Appiukon meille suomalaiselle illalliselle. Ruokalistalla oli:

Karjalanpiirakoita ja munavoita

Jallupullia ja kotitekoista perunamuussia

Avomaankurkku-fetasalaattia (no, ei ihan niin suomalaista, myönnetään...)

Raparperipiirakkaa ja kotitekoista vaniljakastiketta

Meillä oli Äitin kanssa hieman paineita, sillä Anoppini on vanha ja arvostettu gourmet-kokki, jonka 70-luvun kuuluisassa ravintolassa  on käynyt syömässä mm. Monacon prinsessa Caroline. Hyvin näytti maistuvan kuitenkin. Uh!