Hohhoijaa, näin kesäkuun ensimmäisen päivän kunniaksi pääsen tänään nauttimaan pitkästä aikaa vapaudesta ja vapaa-ajan tuomasta riemusta. Sain eilen illalla, vihdoin ja viimein, palautettua sen surullisen kuuluisan verkkokurssin lopputyön, joka venyi ja paukkui ettei mitään rajaa. Ja taaskaan en voi kysyä muuta kuin, että oppiiko tämä nykyisin 30-vuotias koskaan tekemään mitään ajoissa ilman stressiä ja paniikissa luomisen tuskaa?!?

Kuluneitten kahden viikon aikana, jotka olevinaan siis tein tuota työtä, talo on ollut siivoamatta, jääkaappi ja kaikki muut ruokavarastot ovat tyhjentyneet itsestään, silitettävien vaatteiden vuori olohuoneen pöydällä on kasvanut hitaasti mutta varmasti ja laskut ym. paperit kasautuneet työhuoneen pöydälle. Mutta ennen kuin alan hoitamaan kaikkea noita välttämättömyyksiä, suuntaan tänään kuunharmaan Astrani kohti Cap Costièresin ja Carré Sudin ostoskeskuskompleksia ja hoidan sieluani!

Ainakin seuraavissa paikoissa on käytävä:

Kookaï: 12 euron arvoinen Billet Doux menee huomenna umpeen ja sen voisi käyttää johonkin ihanaiseen puhvihiha- tai kimonohihajuttuun.

Jules: Viime shoppailukerralla ostin Kullalle uusia kesävaatteita ja osa niistä pitää vaihtaa sopivampaan kokoon. Kulta on shoppailufoobikko, joten vaimo ostaa sille vaatteet - helpoin ja miellyttävin vaihtoehto meille molemmille!

Sephora: Lakatut varpaankynnet! Sandaalikauden alettua on tuunattava varpulitkin kesäkuntoon ja siihen mie tartten uusi työkaluja: erilaisia viiloja, kynsinauhavoidetta ja "kynsinauhasorkkijat".  L'Oréalin ranskalainen manikyyri-kitti miulla on jo, testattukin on ja hyvä tuli!

Cocktail Scandinave: Uusi pohjoismainen huonekaluketju avasi liikkeensä Carré Sudiin. Samantyylisiä huonekaluja ja sisustustavaroita kuin Ikeassa, mutta erona Ikeaan se, että myös suomalaiset valmistajat ovat edustettuina! Voin ostaa palan Suomea Ranskan kotiin - tai vaikka montakin palaa!

Muuten aion käydä istuskelemassa terassilla ja juoda varmaan maitokahvin (täällä on törkeän kylmä, vaikka aurinko paistaakin!) ja sitten vaan katsella ja kuljeskella - "flâner" kuten ranskalaiset sitä nimittää.