Oijoi, kun oli lauantaina niin nationalistiolo! Kauan odotetut Euroviisut Suomessa! Kun Lordin video lähti pyörimään, niin en voinut olla hyppimättä olkkarin lattialla molemmilla käsillä pirun merkkiä näyttäen! Kulta vain nauroi, mutta oli kuitenkin varsin vaikuttunut Senaatintorin ihmispaljoudesta. En mie jaksanut ruveta sille selittämään mitään vuoden 1995 MM-jäkiksen aiheuttamasta hurmoksesta, jota suomalaiset siitä lähtien ovat ajaneet takaa aina kuin vain mahdollista. Ja onhan se niin, että aina kun siihen on tilaisuus, niin ulos on päästävä ryypiskelemään...Eli en sitten selittänyt tuota kaikkea, koska ei se voi ymmärtää.

Hienot oli Euroviisut! Ei hävettänyt yhtään - päinvastoin! Harvoin on noin hienoa valoshowta nähty ja Apocalyptican spektaakkeli oli henkeäsalpaava trapetsitaiteilijoineen ja loisteputkennielijöineen. Ainut, mikä oli kyllä aika turhaa, oli joulupukin marssittaminen lavalle. Vähän junttilässähdys mielestäni.

Kilpailijoitten osalta olin vähän pettynyt paatoksellisten itäeurooppalaisten määrään. Heti alusta asti viisut olivat entisen itäblokin ja balkanilaisten juhlaa ja muut eurooppalaiset olivat vain statisteja. Voisivat ruveta pitämään omia viisujaan! Pelkkää politiikkaa sanon mie. Musiikillisesti taso oli yllättävän monipuolinen ja oma suosikkini oli ehdottomasti Unkari. Voittaja-Serbia oli mielestäni aivan mitäänsanomaton virsi ja voitto ei ollut mielestäni ansaittu. Mutta eurooppalaiset ovat puhuneet ja siihen on tyydyttävä. Piste.

Ranskanmaalla kaikki hyvin muuten. Pressan vaalien jälkeistä elämää on värittänyt hillitön haloo Sarkozyn kolmen päivän lomasta Maltalla ja varsinkin rikkaan kaverinsa tälle ja perheelleen lainaamasta loistojahdista, jolla maan tuleva presidentti vähän hengähti ennen viiden vuoden urakan alkamista. Heti alkoivat lehdet jauhaa, kuinka Sarko unohti samantien kauniit kampanjapuheet aamulla aikaisin heräävästä Ranskasta, joka menee töihin ja rupesi samantien elämään leveästi valtion kustannuksella. Ei hyvää päivää...!

Sateinen päivä tänään, mutta se tekee vain hyvää rutikuivalle maalle kesän armottomia helteitä odotellessa.