Ennen kuin suuri vappubiletys pyörähtää käyntiin kerron teille hieman väliaikatietoja. Vietin eilisen päivän kokkaillen. Tein liha- ja lohipiirakat ja ne onnistuivat hyvin. Tapojeni vastaisesti, mutta kallisarvoista aikaani säästääkseni käytin valmiita piirakkapohjia ja ne onkin todella kätsyjä! Pitää käyttää toistekin. Munkkitaikina kohosi ällistyttävän hyvin ja paistaminenkin onnistui hienosti, vaikka pitkään menikin ennenkuin löysin oikean lämpötilan rasvalle. Kulta testasi illalla jo pari ja tykkäsi kovasti, joten kai niitä voi sitten vieraillekin tarjota. Tippaleipätaikina päätyi lopulta suureksi pettymyksekseni roskiin, sillä en sitten hallinnutkaan tippaleipien tekoa. Ja miten oisin voinutkaan, kun ekaa kertaa olin niitä väsäämässä! En tiedä, mikä meni pieleen: taikina, tekniikka vai oliko rasva sittenkin liian kuumaa?

Nyt jänskättää siman tilanne. Se nimittäin kävi ihan hyvin ennen pullotusta, mutta ainakin vielä eilen olivat rusinat ihan upoksissa pullojen pohjalla. Tuntuu, että kaikki menee ihan pyllylleen...Ja niitä karjalanpiirakoita en nyt sitten kerinnyt tehdä, joten tippaleipien lisäksi on vielä toinenkin erikoisuus pois ruokalistalta. Eiköhän me kuitenkin mahamme täyteen saada ja tärkeintähän on yhdessäolo.

Tänään teen vielä lihapullat ja perunasalaatin, siivoan hieman ja käyn ostamassa ilmapalloja ja serpentiiniä sisäpihan koristelua varten. Eilen yritin etsiä yo-lakkiani, mutta ilmeisesti olen jättänyt sen Joensuun kotiin. Höh, mikähän idea sekin oli aikoinaan?

Täällä on aivan ihanteellinen vappusää: aurinko paistaa ja lämmintä on reilusti yli 20 astetta. Toivottavasti Suomessakin on edes hieman lämmin eikä sada räntää.

Hauskaa vappua kaikille lukijoilleni, tutuille ja tuntemattomille, ympäri maailmaa!