Lauantaina oltiin Montpellierissä koiranäyttelyssä, jossa Nessi konfirmoitiin. Se ei siis saanut ensimmäistä ehtoollistaan vaan tuomari tarkisti, että Nepukka vastaa basenjin rotumääritelmää. Homma oli ohi muutamassa minuutissa ja se oli tuomarille vain rutiinitoimitus. Ärsytti hieman, että eikö se todellakaan ollut yhtään kiinnostuneempi miun kauniista basenjista! Näyttelykärpänen puraisi minuu sen verran, että ensi vuonna mennään tuohon samaan näyttelyyn kisaamaan, mutta sitä ennen pitää treenata. Nessi ei osaa seisoa näyttelyasennossa eikä kävellä hienostuneesti. Meillä on siis vuosi aikaa.

370004.jpg

Sekä koira että omistajatar ovat totaaliamatöörejä kuten kuvasta näkyy.

Ranskalainen koiranäyttely oli ihan mukava kokemus eikä se oikeastaan eronnut suomalaisesta. Näytteillä oli todella paljon molossirotuja ja miun hämmästykseksi suurimmalla osalla niistä reppanoista oli korvat leikattu. Koiranomistajat olivat paljon agressiivisempia kuin Suomessa ja se näkyi juuri noiden molossien omistajissa: potkuja, lyöntejä ja agressiivista puhetta. Koiraparat! Nessi sai paljon positiivista huomiota - moni ihminen pysähtyi juttelemaan ja kyselemään rodusta. Paikalla oli tosin toinenkin basenji, Aïku des Neiges Bleues d'Euzkadi, mutta Aïkun omistaja oli kai niin streessantunut kisakoitoksesta, että ne pysyttelivät vain kehänsä laidalla eivätkä paljon mainostaneet itseään.

370009.jpg

Hurmaava Aïku ja Nessi Nepukka.

Tapasin myös Aïkun kasvattajan, jolta meidänkin piti kaksi vuotta sitten ottaa pentu - juuri tuosta Aïkun pentueesta. Mme Lagarde oli paikalla vain chow chownsa ja kleinspitziensä kanssa. Meillä oli hyvät keskustelut ja hän antoi meille hyvän vinkin Nessin iltariehumisen ja puremisen taltuttamiseksi: 10 min. jäähy Varikennelissä. Ollaan nyt kahtena iltana kokeiltu sitä ja se toimii! Heti kun Nessi alkaa riehua päättömänä ja purra, se laitetaan kylmänviileästi Varikenneliin ja 10 min. päästä se otetaan sieltä pois ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ekana iltana Nessi meni nöyränä najatuoliin mököttämään ja eilen rupesi kaluamaan puruluuta ja nukahti sitten. Tietääpähän taas, ketkä on johtajia tässä talossa, jos on sattunut unohtumaan!