Ranskalaiset on ehkä suurimpia amerikkalaisten halveksujia suomalaisten jälkeen, mutta jotenkin kummallisesti kaikki Amerikan kotkotukset otetaan ilomielin vastaan. Niin kuin Suomessakin. Halloweenkin on nyt suuri juhla ja kaupat on pullollaan kaikenmaailman kamalia naamiaispukuja ja hörhelöitä. En muistanut sitten eilen että oli haloviin ja menin koiran kanssa ulos, sateeseen. Koiralla oli onneksi sen verran iso hätä, että tuli ykköset ja kakkoset aika äkkiä, mutta sitten lähdettiin rynnimään kotia päin. Nessi Nepukka on nimittäin harvinaisen paukkuarka koira ja koska oli haloviin, niin kaikkialla paukkui niin hemmetisti. Ranskalaisten lasten suuri huvi on nimittäin joka ikisenä juhlapyhänä paukutella papatteja...

Valitettavasti oli pakko käydä vielä hakemassa leipää kylän sekatavarapuodista ja jouduin rääkkäämään koiraani viemällä sen väkisin papattien ristitulessa kauppaan ja sitten vasta kotiin. Pa-pa-pa-pa-pum-PUM! Kotona paniikki jatkui enkä voinut laittaa ruokaa ennen kuin Kulta tuli kotiin, sillä Nessi oli totaalisessa paniikkitilassa ja etsi koko ajan jotain koloa, jonne mennä piiloon. Reppanalla oli häntäkin ihan suorana normaalin korkkiruuvin sijaan ja se tärisi ja tuli aina välillä viereen ja jalkoihin turvaa hakemaan. Ja ympärillä vaan paukkui. Pelkäsin koko ajan, että lapset löytävät meidän talon hotellin rakennusten keskeltä ja tulevat ruinaamaan karkkia, jota miulla ei tietenkään ollut, ja kun miulla ei olisi karkkia niille antaa, laittaisivat hillittömän papattimaton oven taakse ja Nessikkä kuolisi sydänkohtaukseen...Olin valmistautunut esittämään vihaista naapurin tätiä, jos yksikään lapsi ilmestyy oven taakse. Kukaan ei onneksi tullut.

Halloween on ehkä turhin juhla Ystävänpäivän jälkeen. Joka päivä pitäisi olla ystävänpäivä eikä Halloweenia yhtenäkään päivänä.