Ranskan mediassa ei nykyisin muusta puhutakaan kuin himorikkaista venäläisistä, luksustuotteista ja "pipoleitten" eli julkkisten tekemisistä. Toisaalta se ei ole ihme, koska Ranskan Rivieralla sijaitseva Saint Tropez täyttyy varsinkin näin kesäisin valtakunnan ja koko maailman suurimmista tähdistä ja se näin ollen koskettaa ranskalaisia. Menihän Pamela "Hinkki" Andersonkin viime viikolla Saint Tropissa (kuten täkäläiset sitä kutsuu) naimisiin Kid Rockinsa kanssa ja nyt ne on vähän niinkuin ranskalaisten oma hääpari. Tämän kesän aikana olen katsonut telkkarista jo vaikka kuinka monta reportaasia rikkaitten ihmisten älyttömyyksistä ja mielettömästä rahan kulutuksesta. Varsinkin lempimakasiiniohjelmani Zone Interdite ja Capital ovat jo useampaan kertaan paljastaneet yksityiskohtia maailman rikkaimpien ihmisten elämästä. Samoin lähes jokaisessa Paris Matchin tämän kesän numerossa on esitelty rikkaitten luksusjahteja, luksustaloja, luksusautoja, luksuskoiria, luksusvaimoja, luksushuoria ja niin edelleen. Minuu on aina kiinnostanu julkkisten elämä ja niitten rikkaudet, mutta nyt alkaa riittää. Yököttää.

Saint Tropezissa ei pian varmaan asu enää yhtään tavallista ranskalaista, jolla on ihan tavalliset tulot ja tavallinen elämä. Siellä alkaa olla elintaso jo sen verran korkea, että ei tavan ranskalaisella ole varaa siellä asua. Kaikki talotkin on kohta rikkaitten ulkomaalaisten omistuksessa ja hinnat ovat pilvissä. Kellään tavan ranskalaisella ei ole niihin varaa. Sitä paitsi pian kaikkiin ravintoloihin ja putiikkeihin tulee pärstäkerroinvaraus ja armanidiorD&Glouboutincavalli-pakko eikä muita maksuvälineitä hyväksytä kuin Platina tai Red American Express. niin että ei sinne enää missään tavan H&M-kledjuissa mennä ja makseta peruspankkikortilla. Alkaa tämä oma vain hyvintoimeentulevan elämä ahdistaa. On niin tavallista.

Paris Matchin tämän viikon numerossa oli taas artikkeli Ranskan Rivieran rikkaista. Kaikista ökyjen ökyimmät ovat venäläisiä, joille "10 000 euroa on sama kuin 1 euro meille". Kyllä on maailman kirjat menneet sekaisin.