Vastaan nyt ekaksi siihen haasteeseen. Ohjeet lainasin Duussilta:

Kokoa pieni tarina vähintään kolmesta seuraamastasi blogista, ottamalla vähintään virke kustakin ja yksi haastajan blogista ja haasta jokainen lainaamasi bloggaaja, paitsi haastajasi.

Tosin en mina siita pelista juuri mitaan ymmartanyt, enka paassyt hässimäänkään. Välittömästi tämän kuultuaan satelliittipaikannin alkoi neuvoa: "Perform a u-turn when possible, perform u-turn when possible!" Coffee, cold sweat, tears. Seura teki oharit eikä vastannut edes puhelimeen koko päivänä, mutta päätin että vitut siitä ja meen sitten yksin. Oon muuten tosi hidas ja huono uimaan, en meinannut millään päästä eteenpäin. Miten tässä oikein pitäisi elää? 

Haastan siis Kotirouvan, Rinan, Frenchien, Lady Champagnen ja Kirjastotädin.

Mie jatkan nyt niitä hyvien asioitten listaamista.

3. Tuntemattomiakin ihmisiä tervehditään. On kiva astua esim. hissiin, jossa on muita ihmisiä, jotka tervehtivät. Ei tarvitse siis heti ahdistua suljettuun paikkaan joutumista vieraitten ihmisten kanssa, jossa hiljaisuus ja puhumattomuus on piinaavaa. Isoissa kaupungeissa nyt ei tervehditä vastaantulijoita, mutta pienemmissä paikoissa kyllä ja se tuntuu mukavalta.

4. Lyhyet välimatkat melkein kaikkialle. Meiltä pääsee autolla muutamassa tunnissa Espanjaan, Italiaan, Alpeille jne. Junalla Belgiaan, Saksaan, Hollantiin. Ryanair lentää Nîmesistä Brysseliin ja kolmeen kaupunkiin Englannissa.

5. Hyvät ja nopeat junayhteydet. Pariisiin pääsee 3,5 tunnissa ja matkaa on reilu 700 km (Verratkaa: esim. Turku-Joensuu 7-8 tuntia, yksi vaihto Suomen masentavimmassa kaupungissa, Pieksamäellä, ja maksaa yli 100 euroa meno-paluu!) Internetistä saa tilata halpoja lippuja TGVhen eli luotijunaan: Pariisiin pääsee halvimmillaan täältä etelästä 20 eurolla.

6. Toisten ihmisten vilpitön kehuminen ilman taka-ajatuksia. Alussa oli hieman outoa, kun ystävät tai muut sanoivat tavatessa: "Oletpa kaunis" tai "Onpa sinulla nätit vaatteet". Nainen voi sanoa toista naista kauniiksi tai seksikkääksi ilman, että leimautuu seksuaalisesti poikkeavaksi. Tosin miesten en ole kuullut sanovan toisiaan komeiksi. (Joku raja sentään! ;) ) Vielä en tiedä, miten tuohon voi oikealla tavalla vastata, koska jos kiitän, niin sitten sanotaan, että se ei ollut mikään kohteliaisuus. Pitää kai sanoa vaan: "Niin, olen kaunis" tai "Pidän itsekin näistä kledjuista" tai sitten ei sano mitään ja vaan hymyilee.

7. Tuoreita, paikallisia hedelmiä saa lähes ympäri vuoden. Kesä aloitetaan kirsikoilla, sitten tulevat aprikoosit, melonit, nektariinit, persikat...Hedelmänsyöjän paratiisi!