Opiskeluaikojeni alussa olin todella köyhä. Eksän kanssa pihistettiin kaikesta mahdollisesta eikä meillä ollut vuokran lisäksi muita kuluja kuin puhelinlasku (yksi kännykkä ja lasku max. 200 mk  kuussa) ja bussin kuukausikortit. Ruokaraha 1000 mk/kk oli erillisessä kukkarossa ja oli aivan katastrofi, jos ruokaan meni enemmän rahaa. Miulle jäi kuussa opintorahasta noitten pakollisten kulujen jälkeen vain noin 200 mk ylimääräistä, jolla oli tarkoitus käydä ulkona, ostaa vaatteita, harrastaa yms. mutta paljon mitään noista en tehnyt, vaan masennuin Turun Varissuolla ja mässytin karkkia tiistai-iltaisten Ally McBealin ja Elämäni eläinten aikana.

Onneksi tuota kesti vain pari vuotta. Onnistuin lopulta saamaan kesätöitä ja lopullisesti elintasoni parantui, kun pääsin töihin silloisen asuinalueeni Videofirma Makuuniin. Se oli juhlaa, vaikka Makuunin surkeat palkathan nyt ovat yleisesti tiedossa, mutta enää ei tarvinnut laskea rahoja! Nykyisen työni nettopalkka ei ole suomalaisen mittapuun mukaan kovin kummoinen eikä varsinkaan näillä työtunneilla (yli 200:n mennään kuussa että paukkuu!), mutta Ranskassa se on jo hyvä palkka. Tosi hyvä palkka siitä saadaan, kun otetaan huomioon kaikki perheyrityksen tuomat luontaisedut: vuokra, sähkö ja vesi, ruoka, asuntovakuutus...Kannattaa nimittäin vähän raataa ja kärsiä, sillä tämän blondin elintaso nousi huimasti kertaheitolla, kun Kullan kanssa laitettiin hynttyyn yhteen.

Noussut elintasohan tuo yleensä mukanaan uusia kuluja. En ole tässäkään asiassa poikkeus ja äkkiä ne opiskeluaikojen kituuttelut on unohdettu, kun visa vaan vinkuu. Ranskassa naiset käyttää ihan eri tavlla esim. kauneushoitolan palveluita - siis ihan tavan taatelintallaajatkin. Miekin tuhlaan nykyisin ihan hyvällä omalla tunnolla viereisen kylän kauneushoitolan palveluihin, joita sen ihastuttava omistaja, Sylvie, henkilökuntineen tarjoaa. Kenkäaddiktiotani voin myös hyvillä mielin pitää yllä, koska tässä maassa hinnat ovat halvemmat kuin Suomessa ja valinnanvaraa riittää. Olen erityisen ihastunut Texton kenkiin, niitten hyvän laadun, designin ja halpojen hintojen takia. Joka vuosi ostan Textosta uudet varvassandaalit, sillä käytän niitä töissä päivittäin ja joka vuosi miulla on uudet, erilaiset, miellyttävät ja kivannäkoiset popot töissä.